Remember love

In mijn eerste bericht zei ik het al: leven vanuit hoop gaat de ene dag beter dan de andere.
Gisteren was zo’n dag. Het liefst wilde ik het dekbed over mijn hoofd trekken en er niet uitkomen. Ik zag als een berg op tegen weer een dag juf-agent-entertainer-kok-interieurverzorgster-facilitair manager zijn. Ik was leeg. Op. Ik had gehoopt dat dit pas bij week 318 zou gebeuren, maar helaas, het is de start van week 3. De muren komen inmiddels op me af, ik kan mijn ei niet kwijt en ik ben niet bestand tegen de prikkelstroom die mijn drie kinderen schijnbaar continu produceren. Ik mis het om me in mijn werk nuttig te voelen, om een waardevolle bijdrage te leveren.
Onder de douche stromen de tranen net zo hard als de waterstraal; mijn eigen verdrietjes, het grote verdriet van anderen en Zijn grootste verdriet. Ik weet even niet meer wat nou wat is. En ondertussen voel ik me moederziel alleen.
Ik zoek naar de dingen waar ik normaal gesproken kracht uit put en even komt er helemaal niks. Lekker is dat. Tot ik vanbinnen het lied hoor dat mij door de nacht in het ziekenhuis na Nova’s geboorte heeft heengetrokken. Ook moederziel alleen. Nou ja, met dat mooie kleine frummeltje naast me dan gelukkig. “Hope be my anthem, Lord when the world has fallen quiet” Een nacht waarin er van alles gebeurde, omdat ze ineens stopte met drinken, verdacht werd van een schisis en midden in de nacht de ene controle na de andere kreeg. “You stand beside me, give me a song in the night” Wat er toen gebeurde, gebeurt nu weer: ik voel dat ik zelf even niet voorbij de berg kan kijken, maar dat God dat voor mij doet. “You find the weak and contrite heart” Alsof Hij laat merken dat ik het met mijn kleine mensenbrein niet kan overzien, maar dat Hij het allang weet. “You shoulder its burdens, bringing it into the light” En ik kan weer zingen (zij het met snotterende ongecontroleerde stem):

“Jesus I need You
Every moment I need You
Hear now this grace bought heart sing out
Your praise forever”

Nog moe en futloos, maar wel weer met hoop in mijn hart, hoor ik de rest van het lied:

“Remember love
Remember mercy
Christ before me
Christ behind me

Your loving kindness
Has never failed me
Christ before me
Christ behind me”

Als je vandaag zonder hoop in je hart opstaat, herinner je dan wat Hij gisteren voor je heeft gedaan!

Jesus I need You – Hillsong worship
Als je graag de tekst mee wilt lezen, gebruik dan deze link op YouTube:

Photo credits: Liz Carter

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Sitemap